یکی از قطعات قابل تعویض موجود در پروژکتورهای امروزی، لامپ پروژکتور است. لامپ پروژکتور یکی از گران قیمت ترین قطعات این دستگاه است که متاسفانه کاربر ناچار است در طول مدت عمر مفید پروژکتور، بارها آن را تعویض کند. لامپ پروژکتور یک قطعه مصرفی است و طول عمر آن عموماً 2000 ساعت است. برای افزایش عمر لامپ پروژکتور ریکو بهتر است پس از استفاده از پروژکتور و خاموش شدن لامپ آن، از کشیدن دو شاخه دستگاه از پریز برق خودداری کنید.
این کار کمک میکند تا فن های دستگاه روشن مانده و کار خنکسازی قطعات را انجام دهند. بدیهی است که فن های دستگاه نیز نیاز به انرژی برق دارند. بنابراین می بایست با اتمام کار، دو شاخه دستگاه در برق بماند تا انرژی مورد نیاز فن ها جهت خنک سازی دستگاه تأمین شود.
در غیر اینصورت لامپ ویدئو پروژکتور به مدت طولانی داغ باقی خواهد ماند. داغی بیش از حد لامپ در بعضی موارد حتی باعث سوختن ناگهانی لامپ میگردد و تعویض لامپ پروژکتور ریکو را ضروری می سازد. پیاده سازی موارد مذکور، ضمن افزایش عمر مفید پروژکتور، سبب صرفه جویی در هزینه نگهداری و استفاده از این دستگاه میگردد.
تعویض لامپ پروژکتور ریکو
شما کاربران گرامی میتوانید با مراجعه به بخش زیر و دنبال کردن مراحل درج شده، جهت تعویض لامپ پروژکتور ریکو اقدام نمایید. در صورت مواجهه با هر گونه اشکال در طول تعویض لامپ پروژکتور ، توصیه میشود با یکی از کارشناسان ما در مرکز تعمیرات ریکو تماس گرفته و راهنماییهای لازم را دریافت نمایید.
شایان ذکر است تخصصیترین سرویسهای مرتبط با تعمیر انواع پروژکتور ریکو از جمله تعمیر عیوب پاور پروژکتور ریکو، تعمیر پاور لامپ بلاست پروژکتور ریکو، تعمیر عیوب منشور رنگ LCD ویدئو پروژکتور ریکو، تعویض لامپ پروژکتور، تعمیر عیوب مربوط به تراشه DMD ریکو و …. با حضور در نمایندگی ریکو قابل دریافت است.
جدا کردن دوشاخه پروژکتور از پریز برق
پروژکتور را خاموش کنید و پس از چند دقیقه -که لامپ دستگاه به خوبی خنک شد- آنرا از برق بکشید. (اگر برق دستگاه را قطع کنیم لامپ همچنان داغ خواهد ماند.)
جدا کردن محافظ لامپ
در این مرحله از تعویض لامپ پروژکتور ریکو، باید پیچ های مرتبط را با پیچ گوشتی باز کرد. معمولاً ۲ یا ۴ پیچ در را به بدنه متصل کردهاند. مدل هایی نیز وجود دارد که در آنها درب لامپ روی سطح بالایی پروژکتور قرار گرفته است.
خارج کردن لامپ از محل خود
در این مرحله از تعویض لامپ پروژکتور ریکو، با دستگیرهای که به همین منظور در پروژکتور تعبیه شده است لامپ را به آرامی از محل خود خارج کنید. سیم های وصل شده به لامپ را نیز با دقت جدا کنید. لامپ سوخته را در گوشهای بگذارید و دقت نمایید تا با لامپ سالم اشتباه نشود.
بیشتر بخوانید: روش های مراقبت از لامپ پروژکتور
تمیز کردن محل لامپ پروژکتور و گردگیری آن
برای گردگیری مکان لامپ پروژکتور بهتر است از یک پارچه نرم و بدون پرز استفاده کنید.
قرار دادن لامپ سالم در محل لامپ پروژکتور
سیم های جدا شده از لامپ معیوب و سخوته را به لامپ جدید و سالم وصل نمایید و لامپ را در محل مناسب تعیبه شده در دستگاه، قرار دهید. تلاش نمایید تا دستان و انگشتانتان تنها با قاب پشت لامپ تماس داشته باشد و باقی نقاط لامپ و دستگاه را لمس نکنند (برای عدم لمس مستقیم می توانید یک پارچه را واسطه کنید).
قرار دادن درب لامپ
درب لامپ را سر جای خود قرار دهید. درب محافظ لامپ را دوباره سر جای خود قرار داده و با پیچ گوشتی، پیچ های در را سفت کنید.
ریست کردن تایمر لامپ
در این مرحله از تعویض لامپ پروژکتور ریکو می بایست تایمر لامپ، ریست شود.
شناسایی لامپ
جهت شناسایی لامپ جدید توسط پروژکتور می بایست از طریق تنظیمات منو تایمر لامپ را صفر کنید. در صورتی که این کار را انجام ندهید هیچ تصویری توسط دستگاه به نمایش در نخواهد آمد. صفر کردن تایمر لامپ در پروژکتورهای مختلف متفاوت است. در صورتی که اطلاعاتی در این باره ندارید شاید در دفترچه راهنمای پروژکتور بتوانید روش آن را پیدا کنید. در غیر اینصورت از کارشناسان حوزه تعمیرات پروژکتور ریکو راهنمایی بگیرید.
نشانه های خرابی لامپ پروژکتور ریکو
برای تشخیص خرابی یا عدم خرابی لامپ ویدئو پروژکتور نشانه هایی وجود دارد که در این بخش به آن ها اشاره خواهیم کرد. در صورت عدم اطمینان از خرابی لامپ پروژکتور ریکو میتوانید با کارشناسان ما در نمایندگی تعمیرات پروژکتور ریکو تماس بگیرید و راهنمایی های لازم را دریافت نمایید.
بررسی ظاهری لامپ پروژکتور
در طول این بررسی وجود نشانه هایی چون شکستگی مغزی داخل رفلکتور، تغییر شکل مغزی، وجود ترک های ریز بر روی مغزی و در نهایت وجود سیاهی و یا سفیدی در حباب انتهای مغزی میتواند دال بر سوختگی لامپ ویدئو پروژکتور باشد.
بیشتر بخوانید: تعمیر لنز پروژکتور
تست لامپ در ویدئو پروژکتور دیگر
در صورت استفاده از این روش به این نکته دقت نمایید که پروژکتور استفاده شده جهت تست لامپ، حتما هممدل و مشابه پروژکتور اول باشد. اهمیت این موضوع از آن روست که هر یک از پروژکتور ها دارای ولتاژ و جریان های الکتریکی خاص خود هستند. تاکید می شود برای تست و یا حتی جایگزینی لامپ به مشخصات فنی لامپ و دستگاه توجه شود تا باعث آسیب دیدگی پرژکتورو یا لامپ نشود.
بررسی منبع تغذیه پروژکتور
به دلیل ارتباط میان لامبلاست و لامپ، گاه اشکالات پیش آمده در لامپ به دلیل وجود اختلالاتی است که در لامبلاست وجود دارد. از همین رو توصیه میشود در صورت خرابی لامپ، لامبلاست نیز بررسی گردد. در صورت نیاز به راهنماییهای بیشتر در این باره میتوانید با کارشناسان ما در مرکز تعمیر پروژکتور ریکو تماس بگیرید.
تست لامپ به وسیله تستر
در صورتی که هیچ یک از موارد فوق برای تشخیص خرابی یا عدم خرابی لامپ پروژکتور ریکو به شما کمک نکرد، میتوانید به یکی از تعمیرگاههای مجاز ویدئو پروژکتور مراجعه کرده و لامپ دستگاه خود را از طریق دستگاه تستر تست کنید. دستگاه تستر دارای قابلیت تنظیم ولتاژ و همچنین تعیین نوع جریان AC یا DC است.