اشتراک گذاری

تاریخچه تلویزیون

تاریخچه تلویزیون و فرآیند تکامل آن همواره جذابیت خاصی برای افراد دارد. زیرا کاربران کنجکاوند بدانند مسیر تحول این جعبه جادویی از زمان ‌های گذشته تاکنون به چه صورت بوده است. در عصر حاضر کمتر خانه ‌ای را می‌ توان یافت که تلویزیون در آن وجود نداشته باشد. اما بد نیست بدانید تا همین صد سال پیش هیچ کس این وسیله را نمی ‌شناخت.

امروزه با وجود تجهیزات مختلف همچون کامپیوتر و امکاناتی مثل اینترنت، هنوز هم مهم ‌ترین اتفاقات دنیا توسط تلویزیون به اطلاع مردم می ‌رسد. اغراق نیست اگر بگوییم این نمایشگرهای جادویی بیش از هر دستگاه دیگری بر دیدگاه ما نسبت به مسائل تاثیرگذار هستند. در نوشتار پیش رو قصد داریم سیر تاریخی تلویزیون را مورد بررسی قرار دهیم.

همزمان با تولید تلویزیون ها نیاز به تعمیرات تلویزیون نیز همواره احساس شده است و مراکز متعددی سعی کرده اند تعمیرات خدمات تخصصی به کاربران ارائه دهند. اما آنچه که از ابتدای تاریخچه ی تلویزیوها اهمیت داشته مراجعه به نمایندگی معتبر تعمیر تلویزیون است.

تاریخچه تلویزیون

تاریخچه تلویزیون در جهان

حتماً تاکنون از خود پرسیده ‌اید که تاریخچه تلویزیون به چه زمانی بر می‌گردد و سر و کله‌ اولین دستگاه از کجا پیدا شد؟ نخستین مرتبه در سال 1862 شخصی به نام کازلی دستگاهی را طراحی نمود که می‌ توانست تصاویر را از طریق تلگراف مخابره کند. هرچند که این اختراع در زمان خود شگفت انگیز بود، اما سال ‌های طولانی صرف تکمیل آن شد. تا این که بالاخره اختراع کازلی توانست عکس ‌ها را انتقال دهد.

اختراع تلویزیون در سال 1925 به دست فردی به نام جان لوجی برد انجام شد. برد پس از زحمات بسیار موفق شد اولین تصاویر را توسط کابل ارسال نماید. مسیر تحول تلویزیون ادامه پیدا کرد تا این که دکتر الکساندرسن دستگاهی را ساخت که علاوه بر قابلیت انتقال تصاویر، قادر بود صدا را نیز منتقل کند. اولین مرتبه در سال 1940 بود که افراد ثروتمند اقدام به خریداری تلویزیون کردند. حتی کسانی که توانایی خریدن این دستگاه ها را نداشتند، در منازل ثروتمندان جمع می‌ شدند تا جعبه‌ های اسرارآمیز را از نزدیک ببینند.

برای آشنایی با نحوه نصب فیلتر شکن در تلویزیون کلیک کنید.

تلویزیون چه زمانی وارد ایران شد؟

مبحث جالب در تاریخچه تلویزیون زمان ورود آن به کشور ایران است. نخستین بار در سال 1337 تاسیس ایستگاه تلویزیون در ایران تصویب شد و این نمایشگرهای جذاب به خانه‌ های ایرانیان ورود پیدا کردند. البته ساعات پخش برنامه‌ های تلویزیون بسیار محدود بود. به طوری که مخاطبان تنها می ‌توانستند روزانه چهار ساعت برنامه تماشا کنند. در سال 1347 نیز اولین تلویزیون ملی در شهر ارومیه تاسیس شد.

تلویزیون چه زمانی وارد ایران شد؟

طراحی و ساخت نخستین تلویزیون رنگی

تا سال 1953 میلادی خانواده‌ ها تنها می‌ توانستند از تلویزیون‌ های سیاه و سفید استفاده کنند. هرچند که فناوری تصاویر رنگی در سال 1940 نیز وجود داشت، اما به دلایلی همچون وقوع جنگ جهانی آزمایشات تکمیل و توسعه این تجهیزات متوقف شد. پیش از این هم دانشمندانی نظیر Jan Szeczepanik روی فناوری تصاویر رنگی کار کرده بودند. اما نخستین کاربرد عملی این تصاویر به سال 1940 برمی‌ گردد که CBS و NBC از آزمایشات رنگی استفاده نمودند.

در نهایت نیز در سال 1954 میلادی اولین پخش رنگی ملی در جشن سال نو میلادی و مراسم رژه گل رز انجام پذیرفت. تاریخچه تلویزیون نشان می ‌دهد که به دلیل گرانی نمایشگرهای رنگی این تجهیزات عملا تا سال 1965 خیلی مورد استقبال مردم قرار نگرفتند. به طوری که در این سال نیمی‌ از برنامه ‌ها به صورت رنگی پخش می ‌شدند. اما سرانجام در سال 1972 کاربران توانستند تمام برنامه ‌ها را به صورت رنگی مشاهده کنند.

برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید: دلایل خرابی تلویزیون

روند پیشرفت و توسعه تلویزیون‌

تلویزیون ‌های ابتدایی ساختار بسیار ساده ‌ای داشتند. اما به مرور زمان قابلیت‌ ها و امکانات بیشتری به این تجهیزات افزوده شد تا این که به صورت امروزی درآمدند. در ادامه روند تحول تلویزیون‌ از مدل های مکانیکی تا پیدایش پنل‌ های پیچیده بیان شده است.

تاریخچه تلویزیون‌ های مکانیکی

همان طور که گفته شد، جان لوجی برد برای اولین بار اقدام به ساخت تلویزیون‌ مکانیکی نمود. این دستگاه تنها می‌ توانست در محیط‌ های کاملاً تاریک تصاویر را ارسال کند.

به این صورت که دیسک چرخان تعبیه شده در آن توسط موتور می ‌چرخید و در هر مرتبه چرخش تنها یک تصویر را نشان می‌ داد.

تلویزیون‌ های مکانیکی

تلویزیون‌ های الکترونیکی

روند پیشرفت جعبه جادویی ادامه پیدا کرد تا سرانجام در سال 1924 یک مخترع 21 ساله به نام فارنسورث موفق شد تلویزیونی الکترونیکی بسازد.

فارنسورث از همان دوران نوجوانی همواره در پی این بود که تصاویر را از طریق امواج رادیویی ارسال نماید. تا این که بالاخره علامت دلار را در قالب دستگاهی الکترونیکی برای مخاطبان فرستاد.

  • تلویزیون‌ های الکترونیکی CRT

نقطه عطف در تاریخچه تلویزیون تولید دستگاه‌ هایی بود که از تکنولوژی CRT بهره می ‌بردند. این تکنولوژی که بر پایه لامپ پرتوی کاتدی شکل می ‌گرفت، از طریق جریان‌ های الکتریکی پیکسل‌ ها را در نمایشگر نشان می ‌داد. بنابراین در همین دوران بود که اولین برنامه‌ های تلویزیونی که بسیار ساده نیز بودند، ساخته شدند.

  • تلویزیون ‌های رنگی

اولین تلویزیون‌ های رنگی در سال 1953 در اختیار مصرف کنندگان قرار گرفتند. هرچند که پروسه رنگی شدن تصاویر همه شبکه ها تا سال 1972 ادامه پیدا کرد.

  • تلویزیون ‌های PDP

کم کم تولید کنندگان به این فکر افتادند که سایز نمایشگر تلویزیون‌ ها را بزرگتر کنند. از این رو پنل های پلاسما یا PDP روانه بازار شدند که در مقایسه با نسل‌ های قبلی خود ابعاد بزرگ ‌تری داشتند.

  • تلویزیون‌ های LCD

پنل ‌های ال سی دی با ورود خود تحول عظیمی را در دنیای تلویزیون به وجود آوردند. زیرا با ساخت این نمایشگرها، تلویزیون‌ های سنگین و پهن قدیمی تبدیل به دستگاه‌ هایی نازک و شکیل شدند.

علاوه بر آن پنل ‌های LCD از طریق کریستال مایع می ‌توانستند تصاویری واضح و خوش رنگ را در اختیار مخاطب قرار دهند.

  • تاریخچه تلویزیون‌ های LED

گام بعدی در تاریخچه تلویزیون تولید صفحه نمایش‌ های ال ای دی است. این مانیتورهای جذاب در مقایسه با نسل‌ های پیشین خود از تکنولوژی جدیدتری برای افزایش وضوح تصویر استفاده می‌ کنند. همچنین تولید نور از طریق لامپ ‌های LED را جایگزین لامپ ‌های فلورسنت قدیمی نموده‌ اند.

تلویزیون‌ های LED
  • تلویزیون‌ های OLED

پنل‌ های OLED جزء جدیدترین تلویزیون ‌ها هستند که وضوح تصویر بی ‌نظیری را ارائه می ‌دهند. این نمایشگرها به دلیل رزولوشن بالا و نمایش قوی رنگ سیاه قادرند تصویر را به صورت کاملاً طبیعی به نمایش بگذارند.

علاوه بر آن دستگاه های OLED ضمن کیفیت بالاتر، نسبت به سایر پنل‌ ها نازک ‌تر و سبک ‌تر هستند. عدم نیاز به نور پس زمینه موجب شده که ضخامت صفحه نمایش به میزان زیادی کاهش پیدا کند.

  • تلویزیون‌ های QLED

سیر تاریخی تلویزیون با تولید نمایشگرهای پیشرفته QLED به پایان می ‌رسد. این تجهیزات از ویژگی‌ های منحصر به فردی همچون درخشندگی بالا بهره می ‌برند؛ لذا کیفیت تصویر را به میزان قابل توجهی افزایش می ‌دهند.

سوالات متداول

اولین تلویزیون رنگی در کدام کشور اختراع شد؟

اولین تلویزیون رنگی در روسیه توسط جان لوگی برد ارائه شد.

نخستین تلویزیون در کدام کشور اختراع شد؟

اولین تصاویر ساده به وسیله تلگراف توسط یک دانشمند ایتالیایی به نام کازلی مخابره شد.

5/5 (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید