اشتراک گذاری

بزرگترین چاپگر سه بعدی ایران ساخته شد.

محققین دانشگاه صنعتی اصفهان به تازگی موفق به طراحی و تولید بزرگترین چاپگر سه بعدی ایران شده اند. به گفته ی هیئت علمی دانشکده مهندسی نساجی دانشگاه صنعتی اصفهان، با طراحی و ساخت بزرگترین پرینتر سه بعدی در ایران، امکان تولید کامپوزیت‌های تقویت شده و بهبود یافته توسط الیاف گوناگون به منظور بهره گیری در صنایع مختلف میسر شده است. به نظر می رسد که وقت آن رسیده باشد که از پرینترهای سه بعدی در کشور عزیزمان نهایت بهره را ببریم. در ادامه جوانب کلی این تحقیق جذاب را بررسی خواهیم کرد.

بزرگترین چاپگر سه بعدی ایران

تولید بزرگترین چاپگر سه بعدی ایران و کاهش هزینه های ساخت و ساز در صنعت

طراحان اصلی بزرگترین چاپگر سه بعدی ایران این سیستم را برای کاهش هزینه های تولید در صنعت به وجود آورده اند. امروزه چاپ سه بعدی با استفاده از روش لایه گذاری مواد مذاب پلیمری در حال توسعه ی بسیاری است. در سراسر دنیا کم کم می توان حضور پر رنگ پرینترهای سه بعدی را مشاهده کرد. این حضور مدرن و پیشرفته چاپگرهای سه بعدی، تنها ناشی از هزینه‌ پایینی است که این پرینترها می توانند برای تولیدات صنعتی به ارمغان آورند.

بهینه سازی کاربردی در بزرگترین پرینتر سه بعدی در ایران

متاسفانه در استفاده از چاپگرهای سه بعدی همواره مشکل استحکام پایین وجود داشته است. در واقع قطعات تولید شده با این روش نسبت به روش‌های متداول دیگر مقاومت کمتری دارند. اما نتایج پژوهش‌های مرتبط با طراحی بزرگترین چاپگر ایران، راهکاری برای بهینه سازی مقاومت نیز به دست آورده است. طبق تحقیقات پژوهشگران بهره‌ گیری از شیوه تغذیه همزمان الیاف ممتد در حین فرآیند چاپ سه بعدی، می‌تواند استحکام قطعات چاپ شده سه بعدی را در حد قابل توجهی افزایش داد.

تکنولوژی لایه گذاری در ساخت چاپگر سه بعدی جدید دانشگاه صنعتی اصفهان

محققان دانشکده مهندسی نساجی دانشگاه صنعتی اصفهان بهینه سازی مرتبط با بزرگترین چاپگر سه بعدی ایران را ضمن بهره ‌گیری از روش تغذیه همزمان الیاف و پلیمر با نام فنی (CFC) ؛ به وجود آورده اند. سامانه لایه‌گذار جهت تولید نمونه‌های کامپوزیتی-پلیمری این چاپگر به راحتی امکان تولید دقیق قطعات پیچیده سه بعدی تا ابعاد 70*48*48 سانتی‌متر را ممکن ساخته است.

در تکنولوژی این چاپگر دو سامانه لایه گذار وجود دارد. یکی از این سامانه ها برای تغذیه همزمان الیافی چون کربن، شیشه و کولار همراه با پلیمر برنامه ریزی شده است. سامانه دیگر نیز به صورت جداگانه رشته‌های پلیمری نظیر پلی لاکتیک اسید، اکریلو نیتریل بوتادین استایرن، پلی استر، پلی پروپیلن و نایلون را پردازش کرده و پروسه ی لایه گذاری را شکل می دهد.

کاربرد کامپوزیت های تولید شده توسط چاپگر سه بعدی دانشگاه صنعتی اصفهان

هیئت علمی دانشکده مهندسی نساجی دانشگاه صنعتی اصفهان اعلام کرده است که از این به بعد در ساخت پلیمرها و کامپوزیت های صنعتی به خودکفایی رسیده ایم. بزرگترین چاپگر سه بعدی ایران برای ارائه ی کامپوزیت های کاربردی و مفید در صنایع گوناگون طراحی شده است. پروتزهای مصنوعی جهت استفاده افراد معلول، پره توربین‌های بادی، تولید قطعات پیچیده ی ریز و درشت ماشین‌های صنعتی و حتی قطعات ضربه گیر خودرو مانند جعبه‌های تصادف برخی از مواردی هستند که کارایی کامپوزیت های تولید شده توسط  بزرگترین پرینتر سه بعدی ایران را مشخص می سازند. به منظور مطالعه ی آخرین اخبار در دنیای چاپ و دستگاه های مرتبط به آن، صفحه ی اخبار مرکز تخصصی ریکو را دنبال کنید.